О порталу

Портал Српски језик и књижевност је ту да олакша учење, читање и припремање за часове Српског језика мојим ученицима, као и свима који овде пронађу корисне садржаје, информације, вежбања.

Интернет користите свакодневно – за забаву, информисање, комуникацију. Па зашто не бисмо интернет користили и за оно што је једна од његових основних могућности – за учење? 

Овде ћете добијати текстове за вежбање код куће, текстове дела која не можете да пронађете, истраживачке задатке за читање лектире и појединих текстова из књижевности, линкове ка занимљивостима у вези са темама којима се бавимо, информације о настави и ваннаставним активностима и шта год буде потребно да наша настава буде што боља и квалитетнија.

Испод сваког текста или чланка можете да поставите питање у вези са текстом и надам се да ћете то користити да решите своје недоумице. Да бисте остављали коментаре, морате бити пријављени (да би се видело ко је коментар оставио), а то можете урадити на два начина:

  • можете направити свој профил/налог уношењем свог e-maila и корисничког имена (за корисничко име одаберите своје име и презиме)

  • можете се повезати и преко Facebook-a (кликом на иконицу – Facebook)

 Facebook страница портала: https://www.facebook.com/srpskijezikivana

Добро дошли!

Ивана Михајловић, мастер професор језика и књижевности

наставник српског језика у ОШ “Бранко Радичевић” Бор