Књижевно вече посвећено Ани Франк

“Чезнем, верујем, надам се…”

IMG_20151118_184039

Ученици 7-3 разреда Основне школе “Бранко Радичевић” организовали су књижевно вече посвећено Ани Франк у Народној библиотеци у Бору. На овај начин је обележен Дан борбе против фашизма, промовисано је читање, скренута је пажња на значај Дневника Ане Франк, али и на значај унапређивања дигиталних компетенција код ученика.


 

Видео снимак – исечци са књижевне вечери – ПОГЛЕДАЈТЕ!

knj

 


 

Ученици су сав писани и дигитални материјал припремали на часовима додатне наставе, а моја улога као наставника била је менторска. 

 

Ученике је тема веома заинтересовала већ на часовима књижевности, па смо одлучили да један такав час књижевности изместимо из учионице и кроз књижевно вече пренесемо ентузијазам и на ширу публику.

Пажња је посвећена историјским околностима у којима дело настаје, али је средишњи део програма заснован на тумачењу самог дела, пре свега Аниних мисли, осећања, страхова. Кроз замишљени интервју са Аном Франк приближили су лик тринаестогодишње Ане њеним данашњим вршњацима, а занимљивим питалицама и асоцијацијама на крају подстакли су и публику на размишљање.

 Учесници:

  • Ива Анђеловић (водитељ програма)

  • Ивана Игов, Марија Милојковић (део о значају Музеја Ане Франк и самог Дневника),

  • Лука Антић, Јован Урошевић, Вељко Гушевац (историјска позадина дела, прављење електронских игара)

  • Анђела Миловановић, Невена Богдановић и Сандра Радивојевић (интерпретација дела)

  • Анђела Миловановић и Александар Дабижљевић (замшљени интервју са Аном Франк)

 Ивана Михајловић